kristiane -

4

Disse er s gode!

Denne oppskriften har vi brukt helt siden jeg var liten, og vi kalte det bare for "moffe loffer" fordi de blir s tjukke og luftige. Jeg fikk s lyst p dette da jeg kom fra skolen i dag, og de er heldigvis veldig fort gjort lage.

Oppskrift:

2-3 egg

1 kopp sukker

2 kopper kulturmelk

3 ts natron

1 ts vaniljesukker

4 kopper hvetemel

Stekes p svak varme.

Nam nam!

  • 2



    I dag lagde jeg meg blbrvafler til frokost! Litt sunnere, litt annerledes, og veldig godt!

    Til to vaffelplater brukte jeg:

    1 egg

    1 ss sukrin

    1 dl havregryn

    0,5 dl hvetemel

    1/2 ts natron

    0,5 dl biola, syrnet melk med blbr

    1 ss smeltet smr

    Deilig med lrdag! Dagene gr s fort nr man har mye gjre, s n skal disse to fridagene nytes. Selv om jeg vet at jeg m lese litt i morgen.. Men lrdagen min er hellig! God frokost, venninnekaffekos og sminnkjp, ogs blir det vin og jentevors i kveld. Wee!

    Denne uken har jeg nrmest bodd p skolen, ftt meg jobb ved siden av studiene, bestilt venninnetur til Kbenhavn, ooog bestilt sommerferie med mamma og min lillesster. S, mye bra skjedde! :)

    Ha en fiin helg!

  • 2



    Mamma (som er verdens beste!) spiser lavkarbo, og siden hun da skal unng sukker, s tenkte jeg at den perfekte gaven til henne var litt hjemmelaget, sukkerfri konfekt. Jeg brukte oppskrifter fra Linda Stuhaug sin blogg, og lagde sjokoladefudge, vaniljefudge og sjokoladehjerter fylt med melkekrem. I tillegg ble det noen cakepops dyppet i hvit sjokolade og tutti frutti str. Mamma er egentlig veldig glad i godteri, s hun ble kjempeglad!

    Sjokoladehjertene var helt utrolig gode, s de skal jeg lage flere ganger

  • 3



    En sunnere utgave av vaniljefudge. Enkle lage, og sykt gode! Oppskrift fra Linda Stuhaug sin blogg som du finnerher.

  • 1



    Har nettopp kost meg med dette, som egentlig var en veldig sen lunsj. Speltkjeks med hvit castello, honning og valntter, og noen frkjeks med brie og fikensyltety. Alts, jeg m ha dette hver dag. Har spist det i flere mneder n, jeg er nesten besatt. Noen dager blir det til frokost ogs, men da pleier jeg ha det p knekkebrd istedefor kjeks.Dette, og gresk yoghurt med honning og pekanntter spiser jeg helt ville mengder av. Det ender vel opp med at jeg om noen r blir kvalm ved tanken p ost og kjeks. Oh oh.

    Men n glemmer vi det. Jeg er s glad for at det er FREDAG! Dagene gr jo s altfor fort, s n skal jeg nyte helgen. Skal snart ut med noen venner og spise, det blir kos.

    Ha en fin helg!

  • 1


    Gresk yoghurt, havregryn, trkede tranebr og honning.. NAM!

    Hei sndag!

  • 3



    Revet kylling

    Isbergsalat

    Tomat

    Gresskarkjerner

    Fetaost

    Trkede tranebr

    Valntter

    Litt olivenolje

    Dette var dagens "hjemme alene middag". Jeg blandet egentlig bare sammen litt ting jeg fant liggende hjemme, ogs ble det S godt! Jeg lover;) Prv!

  • 4

    Jeg er veldig, veldig glad i scones, og dette er nok de beste jeg noensinne har smakt. Har laget denne oppskriften flere ganger, og de blir alltid like gode! Egentlig vet jeg ikke helt hvor oppskriften kommer fra, jeg skrev den ned for mange r siden. Jeg kalte den for Scones ala Augustin, fordi de smakte litt likt som favoritten min som de solgte p kaf Augustin i Bergen. Oppskriften er allikevel p ingen mte derfra. Det jeg liker ekstra godt med lage scones er at det gr s fort. Ingen elting eller heving. De er like gode bde lunken og kald, og i tillegg holder de seg ferske og gode i flere dager i kakeboks. De er ogs perfekte fryse ned, og smaker akkurat som nybakt igjen nr de tines.

    Man kan selvflgelig lage oppskriften uten ntter eller sjokolade. Det er ogs veldig godt med bare rosiner i. Sconesene smaker veldig godt som de er, eller med bare smr, brunost eller syltety/marmelade (de med sjokolade er vel kanskje ikke s gode med brunost eller syltety...).

    Oppskriften ser du i det verste bildet. Oppskriften rekker til 32 scones. Skummet kulturmelk kan selvsagt byttes ut med vanlig kulturmelk eller kefir. Selv om oppskriften inneholder litt sitron og appelsin s smaker det ikke "appelsinscones". Syrligheten er bare for at de skal bli saftige og gode.

    Denne gangen delte jeg deigen i to og hadde valntter i den ene, og biter av mrk sjokolade i den andre. Jeg halverte hele oppskriften, og siden jeg da fikk litt mindre deig jobbe med, s satte jeg bare runde "klatter" av deigen p et bakebrett. Men for f typiske "trekantscones" ruller du alts hele deigen ut i 8 store flate boller, og prikker deretter hver og "bolle" en ut i fire "pizzastykker" fr steking. Nr de er litt avkjlt er det bare dra de forsiktig fra hverandre.

    De blir spr utenp og myke og saftige inni. Perfekt til te eller helgefrokosten

  • 6

    Bakte noen kjempegode, sukkerfrie havrekjeks p sndag. De anbefales med brunost p og en kopp te ved siden av! Perfekt kveldskos. Oppskriften finner du pLinda Stuhaug sin blogg

  • 4




    I dag sto jeg for middagen, og da ble det kylling, asparges og rotmos.

    Kyllingfilt kan fort bli kjedelig, men det er bare bruke fantasien for pimpe den opp litt! Jeg fylte de r filtene med camembert og honning, og surret dem i bacon, fr jeg la de i en ildfast form og inn i ovnen. De ble veldig saftige og gode! Rotmosen var faktisk en pose fra Toro (egentlig fyfy, men lov noen ganger), og den er overraskende god synes jeg!

  • 4




    Dette er S godt, og egentlig veldig enkelt lage.

    Potetstaver:

    Del store, r poteter i to p langs, og kutt dem opp i staver. Potetene behver ikke skrelles. Legg dem p et stekebrett og hell litt olje jevnt over. Inn i ovnen p 225 grader i 30-40 min. Str over salt og pepper med det samme du tar de ut av ovnen.

    Burgere:

    Bland karbonadedeig/kjttdeig godt sammen med salt, pepper, grillkrydder og en skvett vann. Form til burgere p stekepannen. Ha opp ost nr du har stekt ene siden. Skru ned varmen p slutten og legg et lokk opp stekepannen, s osten fr smeltet godt. De blir skikkelig saftige, og supergode! Ha gjerne bacon p ogs, det gjr susen.

    Det er veldig godt smre hamburgerbrdet med en blanding av majones og sennep fr du legger kjttet opp.

    Ogs er det bare lage et fat med ulike grnnsaker ved siden av, s kan alle selv ta p det de liker.

    For komplettere vr amerikanske "diner" kveld, s lagde min stebror en ddsgod sjokolademilkshake til dessert. Blandet bare sammen vaniljeis, melk og sjokoladepulver i en blender.

    S koselig gjre snt etter en lang skoledag p en gr mandag!

    Ha en fin uke!

  • 4

    Til frokost i dag hadde jeg masse gresk yoghurt med hjemmelaget msli og lys akasiehonning. Blir ikke lei! Hadde jeg hatt blbr ogs, s hadde den vrt p.e.r.f.e.k.t.

    Oppskrift p msli/ granola

    Ingredienser:

    • 300 g store havregryn
    • 3 ss mykt smr
    • 3 ss sirup
    • Tilsett evt hakkede valntter (men det er veldig godt med bare ristede havregryn ogs!)

    Fremgangsmte:

    - smuldre smret inn i havregrynene med fingrene

    - bland inn sirupen

    - fordel blandingen jevnt utover p bakepapir p et stekebrett

    Stekes ved 200 grader i 12 min. Rr litt rundt i blandingen etter at halve steketiden er gtt. Sirupen gjr at det kan svi fort, s pass godt p.

    Avkjles og oppbevares i en boks.

    Det smaker kjempegodt p gresk yoghurt, vaniljeyoghurt eller vaniljekesam. Sikkert godt p is ogs :)

  • 4



    .. eller vi kan kalle det for Cranberry Oat Cookies! Hres s bra ut. Disse har jeg laget et par ganger fr, og jeg synes de er veldig gode! Ikke er de srlig usunne heller. Jeg vet ikke hvor jeg egentlig har oppskriften fra, men her er den:

    • 1 egg
    • 0,5 dl sukker ---> Piskes til eggedosis

    • 50 g smeltet margarin
    • 1 ss melk
    • 0,5 dl grovt mel
    • 2 dl havregryn
    • 0,5 ts salt
    • 1 ts natron
    • 1 ts kanel (toppet) ---> Alt dette blandes i eggedosisen og rres godt sammen, gjerne i en food processor

    • 0,5 dl hakkede valntter
    • 1 dl trkede tranebr ---> Ha oppi rren helt til slutt

    Trykk ned store klatter (eller stikk ut hjerter med en pepperkakeform) p et bakebrett med bakepapir.

    Stekes ved 180 grader i 10-12 min.

    De smaker faktisk best etter at de har lagt tett i boks i noen dager, da har de litt mer "kjeks"konsistens.

  • 4



    Kaken

    • 200 g margarin
    • 600 g sukker
    • 4 egg
    • 600 g mel
    • 5 dl melk
    • 80 g bakekakao
    • 2 ts bakepulver
    • 2 ts natron
    • 2 ts vaniljesukker
    • 300 g mrk sjokolade i sm biter (kan slyfes hvis du ikke vil ha sjokoladebiter i kaken)

    Margarin og sukker rres hvitt. Rr i eggene, et om gangen. Ha s i alt det trre. Ha sjokoladebitene i til sist. Fordel rren i TO 24 cm springformer.

    Stek dem i hver sin omgang midt i ovnen p 200 grader i 25 min.

    Mens kaken avkjles lager du glasuren/fyllet.

    Glasur

    • 200 g smeltet smr
    • 1 pakke melis
    • 2 ts vaniljesukker
    • 4 ss kakaopulver
    • 4 ss sterk kaffe

    Alt kan bare rres sammen i den kjelen hvor du har smeltet smret (men ikke varm den opp noe mer nr glasuren er blandet sammen).

    Glasuren deles i hver sin skl. I den ene tilsetter du 4 ss bringebrsyltety.

    Nr kakene er avkjlt snur du de opp ned (de har en tendens til f et liten topp nr de stekes, og det ser penere ut nr overflaten p kaken er helt rett).

    Ha glasuren som er tilsatt bringebrsyltetyet i midten av de to kakene. Den andre glasuren (sjokoladekremen) fordeles jevnt over kaken med en slikkepott. Du kan bruke en skje for lage mnster p siden. Evt ha glasuren i en sprytepose og dekorer langs sidene.

    Sett ferske bringebr p toppen og sikt over melis.

    Denne kaken har jeg diktet selv, men med innslag av den sjokoladekremen mamma alltid laget til kaker da vi var sm.

    Kaken ble veldig god! Hper noen fikk lyst til prve :)

  • 0

    Dette testet jeg til frokost i dag. Havregryn som svelles i kjleskap over natten. Godt!

    Til en liten skl:

    • 1 dl store havregryn
    • 1 dl gresk yoghurt / yoghurt naturell
    • 0,5 dl melk
    • litt kanel og litt sukker/sukrin

    Alt rres sammen i en skl og settes i kjleskapet over natten. Neste morgen er jo frokosten fiks ferdig ;) Jeg hadde mandler over, men det er sikkert kjempegodt med br, rosiner, yoghurt, honning, fr eller andre ntter ogs :)

  • 2

    Til middag i dag hadde vi en gresk variant av hamburgere, laget av lammekjttdeig. Vi hadde brie til (som smelter opp de varme burgerne), ovnsbakt paprika og tomat, og en slags coleslaw av fennikel. Det var veldig godt!

    Til 4 lammeburgere:

    • 500 gram lammekjttdeig
    • 1 egg
    • 1 ss vann
    • timian, salt og pepper

    Blandes sammen og stekes som hamburgere. Vi hadde fiberrikt hamburgerbrd til.

    Fennikelsalat

    • 1 stor fennikel, finkuttet
    • 1 dl tyrkisk/gresk yoghurt
    • 1 presset hvitlksfedd
    • salt og pepper

    Annet tilbehr

    • Ovnsbakt paprika og tomat (ha over salt, pepper og litt olivenolje)
    • Rdlk
    • Evt stekt aubergine

    Vi fr levert matvarer p dren av noe som heter Toppmat, og det passer bra for oss som ofte bare er tre stk til middag, siden vi kan f det tilpasset. Det flger med oppskriftshefte, og det er skikkelig gy prve ut litt ny mat. Ikke alltid man tenker like kreativt nr man str trtt p butikken ;)

  • 2

    N blir det litt husmorblogging her ;)

    Bakte hveteboller i gr, og jeg tror det er den beste (og enkleste) bolleoppskriften jeg har prvd. Dere m prve denne neste gang det frister med boller :

    15 dl hvetemel

    1 dl sukker

    2 pk trrgjr

    3 ts kardemomme

    150 gr smr/margarin

    5 dl helmelk

    Bland sammen alt det trre. Smelt margarin i en kjele og ha melken oppi, s blandingen blir lunken. Vent litt hvis det er for varmt. Bland det vte og det trre, og elt deigen i 5 min. La den heve under et klede i 30 min. Del opp emner og trill ut. La bollene etterheve i ca 1 time. Pensle med vispet egg.

    Stekes p midterste rille ved 200 grader i 10-15 min.

  • 5





    Til ca 5 lapper:

    1 egg

    2 ss sukker

    0.5 dl melk

    1 dl hvetemel

    1 dl havregryn

    1 ts bakepulver

    + evt litt honning

    La rren st litt s havregrynene fr svelle. Stekes p svak varme. Kjempegodt med honning over, eller rmme/kesam og syltety :)

    Det er lrdag, klokken er snart halv fire og jeg er allerede ddstrtt fordi jeg... har vrt p forelesning i mikrokonomi. FETT. Senere kommer min gode storebror for hjelpe meg litt med matte, ogs skal vi kose oss med pizza :) En hel lrdag viet til skolearbeid

    God helg!

  • 2



    Hjemmelaget pasta carbonara er S godt. Jeg bruker ingen spesiell oppskrift, men her er snn ca det jeg gjr:

    Koker opp pasta og siler av vannet. Mens pastaen fortsatt er varm rrer jeg inn: flte og creme fraiche, r egg, revet parmesan, litt hvitlk, salt, pepper og stekte baconterninger.

    NAM

  • 2

    Alltid godt med sunne frokoster i kjlevannet av en kakefest av en helg. Farger p frokosten (og mat generelt) er viktig. Smaker bedre og ser bedre ut! Jeg synes at dere der ute som kan spise en brdskive med f.eks bare hvitost UTEN agurk eller paprika p, er rare :)

    N kaller skolen. Ha en fin uke! :)

  • 1



    Yoghurt naturell, honning og ntteblanding. NAM!

    Mens denne dagen vies til matematikk, kan jeg glede meg til dra ut i kveld :) Og i morgen er det trippel familiebursdag.

    God helg!

  • 3

    Min oppskrift p tomatsuppe, 3 porsjoner:

    1 lk

    1 hvitlksbt

    400 g hermetiske tomater (finhakkede)

    5 dl vann

    1 dl matflte

    2 blokker hnsebuljong

    salt og pepper

    Finhakket lk og hvitlk freses i 1 ts olje i en stekepanne. Tomater, vann, flte og buljong (smuldres over) kokes opp i en kjele. Tilsett lken. La smkoke i 20 min. Smak til med salt og pepper.

    Her hadde jeg litt mozarella p toppen, men det er ogs godt med bare en klatt med rmme.

    Denne suppen er kjempegod som forrett eller kveldsmat. Skal den vre til middag og man skal bli ordentlig mett, s kan man jo ha kokte egg oppi, og baguetter ved siden av :)

  • 3



    I dag fristet det veldig med pannekaker til lunsj, og siden jeg har forelesning sent om torsdagene, s kan jeg ta meg litt tid til lage det jeg har lyst p. Jeg fylte de med gresk yoghurt, blrbr og honning.

    Til to vanlige pannekaker:

    1 egg (pisk sammen med bittelitt sukrin/sukker)

    1/2 dl helmelk

    1 dl hvetemel

    en klype salt

    Stek p svak varme :) Nam!

  • 8



    Gresk yoghurt med honning og valntter

    Jeg ble helt frelst av gresk yoghurt da jeg bodde i New York, men da brukte jeg aldri honning i. Men det har jeg fullstendig dilla p n, spiser det hele tiden! Passe stt og metter godt siden det er masse proteiner i yoghurten. Godt med br eller hakkede ntter (pekan eller valntter). Jeg synes valntter er best ;)

  • 3

    Jeg har laget isbiter av kaffe for ha dem i....

    ..tadaaaa: iskaffe!

    Er jo egentlig veldig mye man kan lage isbiter av. Er fint med f.eks sm blbr eller mynteblader inne i isbitene til drinker, eller bare hele, frosne jordbr som isbit i hvitvin.

    :)

  • 0




    1. Gresk yoghurt, havregryn og rosiner, appelsin, honningte 2. Grovbrdskiver med jordbr (deles kjapt med eggedeler) og litt sukker

    3. Brdskive og knekkebrd med avokado, paprika og tomater, skinkebiter med babyspinat, blbr med vaniljekesam og havregryn

    4. Omelett : egg, melk, salt, pepper, skinke, cherrytomater og noen klatter med philadelphia.

    Dette var frokostene mine denne uken, og en av dagene laget jeg en sunnere versjon av vafler. Jeg brukte halvparten grovt mel, mer egg og mindre smr og sukker enn i vanlig oppskrift. Da blir de ikke s ste, og er veldig gode til frokost med smr og brunost p.


    Det er jo ikke alle som har like god tid om morgenen, men n for tiden har jeg det, og det er s herlig. Da har jeg tid til lage sunne og gode frokoster. S om resten av dagen sklir litt ut siden det enda er ferie og sommer, s starter jeg ihvertfall dagen bra :)

  • 0



    Dette ble s godt! Tok utgangspunkt i denne oppskriften her, men erstattet litt av melken med mer vaniljekesam. Tjukk og god konsistens med vanilje og kaffesmak uten vre for st og kvalmende.

    Jeg brukte en liten kopp med espresso (av Nespresso kapsel, avkjlt), 3 ss vaniljekesam og 1 dl vanlig melk. Jeg shaket det bare godt sammen. Men neste gang skal jeg prve med isbiter og ha det hele i en blender. Naam :)

  • 0

    Brdskive og knekkebrd med avokado, salt og pepper. Avokado er noe av det beste jeg kan f! Det inneholder kjempesunt fett som alle har godt av :)

    Hadde ogs et glass med blbr, vaniljekesam og havregryn = supergodt!

    Deilig med en sunn frokost etter kakemaraton i gr kveld:



    I dag skal Bergen nytes, sol eller ei!

  • 1



    I gr skulle jeg lage noe kjapt og enkelt til middag til meg og pappa. Det ble en slags pastasalat av de ingrediensene vi hadde liggende. Ogs ble det faktisk S godt!

    Hvis noen vil prve... :

    Revet kylling

    Pastaskruer

    Crme Fraiche

    Mais, paprika, purrelk eller rdlk

    Gresskarkjerner

    Ha kylling og grnnsaker oppi en bolle, tilsett varmepastaskruer og bland i Crme Fraiche (da "smelter" den p en mte litt og blir mer kremete) og litt salt og pepper.

    :)

  • 3



    Ser det ikke godt ut?? Hadde en koselig lrdagskveld med mamma og min beste Susanne. Jeg laget tapas med alle mine favoritter: Oliven, soltrket tomat, asparges med spekeskinke, bacondadler, laksebiter, hvitlkspoteter, kyllingvinger, brd med hjemmelaget aioli, salat og minimais. I tillegg ble det minipizza og rdvin :)

    Nam!

  • 4



    Da jeg var liten var min favorittis en krone- is variant med blbr og sjokolade. Den har jeg ikke sett p mange r, s den produseres nok bare ikke lenger. Men i gr laget jeg min egen blbris ved blande inn et lite beger blbryoghurt sammen med vanlig (halvveis smeltet) vaniljeis. Jeg strdde litt knuste mariekjeks og sjokoladebiter p toppen ogs, slik at det ble et slags flykrsj av barndommens krone-is med blbr. Hadde det i en boks i fryseren i to timer. NAM! Sikkert ekstra godt med hvit sjokolade i ogs.

  • 5




    Salte Salinas kjeks med hvit castello, valntter og honning. Veldig god kombinasjon, noe av det beste jeg har smakt p lenge!

  • 1



    Vafler med jordbrsyltety og rmme er s nam! Men man kan like gjerne lage en sunnere versjon. Jeg synes at disse ble akkurat like gode som vanlige. Jeg brukte ikke eksakte ml, blandet bare sammen dette til en mellomtykk rre:

    Egg

    Kulturmelk

    Havregryn

    50/50 hvetemel og sammalt hvete

    Bakepulver eller natron(s blir de tykke og gode)

    Vaniljesukker

    Kardemomme (bittelitt)

    En klype salt

    Du kan jo ha litt sukker i om du vil. La rren st litt, s havregrynene fr svelle. Legg p rist etter de er stekt, s fr de snne gode kanter ;)

  • 1

    I gr var vi en haug med folk samlet hos mamma for spise reker. Det er s godt! Alts, jeg vet ikke hvor mange skiver jeg spiste engang.

    Nam!

  • 2


    Pannekaker/lapper med naturell kremost i rren. S genialt, s godt! Husker ikke hvor jeg kom over det, men cheesecake/ creamcheese pancakes var noe jeg mtte teste ut. Jeg brukte ferdigpose med amerikansk pannekakemiks, hadde i vann og noen spiseskjeer med philadelphia. Stekes kjapt p svak varme, og ha p jordbrsyltety. Naaaam. Her hadde jeg bare en klatt med gresk yoghurt p siden, men er nok enda bedre med krem.

    Det br nok vre snne sm, tykke pannekaker. Om man lager vanlige, flate og store pannekaker kan jeg tenke meg at resultatet blir ganske klissete, og at de blir vanskelige vende i pannen.

    Dette skal jeg lage igjen, supergodt! Prv! ;)

  • 0



    I dag laget jeg meg en kjempegod og SUNN milkshake!

    Hvis du vil lage nok til et stort glass trenger du:

    1 frossen banan i biter (kuttes i biter fr den fryses)

    1 dl gresk yoghurt

    1 dl melk

    2 ss sjokoladepulver (eller litt kakopulver og stevia/sukker)

    Kjr alt i en blender, hell i glass og ha i isbiter. Naaaam :)

    I morgen blir det 17. mai feiring i NYC!

  • 4




    Bilder til collage lnt fra weheartit & pinterest

    Jeg er s glad i alt som har med blbr gjre! Tror faktisk at blbr er noe av det beste jeg vet. Fint se p er det ogs..

  • 2



    Mini vafler av grovt hvetemel med valntter og sukkerfri sirup. Disse har jeg kjpt frosne (vi har nok ikke et slikt fancy vaffeljern), men gode var de! Sndagskos.

    Det begynner bli en del geniale matvarer jeg kommer til savne litt nr jeg flytter til Norge igjen. P den andre siden er savnet etter brunost s stort at det veier opp for det meste.

  • 2











    N er det snaaaart sommer, og jeg gleder meg til lage (og spise) god sommermat!

    Sjmat, bruschetta, asparges, landbrd med olivenolje, pinjekjerner, pesto og bakte tomater er noe av det beste som finnes. Gjerne alt p n gang.

    Hvis du er en indre matstylist, s m du sjekke ut denne siden: www.kwestiasmaku.com

    Her (og fra weheartit) har jeg lnt litt fine bilder, og selv om siden er p polsk s gjr det egentlig ingenting hvis du bare vil ha litt inspirasjon. Verre med oppskriftene.. Kan jo prve Google translate hvis du tr.

    God helg! :)

  • 1

    Melk (jeg bruker kulturmelk), en banan i biter og bananyoghurt sammen i en blender..

    Voil! Og med litt sjokoladesaus p toppen blir den jo ekstra nammis!

    Prv! :)

  • 2

    Yoghurt, msli, ntter og bringebr


    Pannekaker og bringebr

    Helgens bringebrdose..

    Nam! <3

  • 2





    God frokost, helg, sol... ..og eksamenslesing.

    Presentasjon p mandag, eksamen p tirsdag, eksamen p onsdag, og enda en presentasjon. Men etter det blir ting litt bedre :)

    N skal jeg sette meg ut i solen i vr felles courtyard ("hage") og omgi meg med finansoppgaver, hurra hurra!

  • 8



    Jeg var egentlig ikke noe glad i sushi fr jeg flyttet til USA, men n har jeg faktisk spist det en del og jeg synes det er veldig godt! Men ingen l takk.

    Pskemat la Manhattan style ;)

  • 6



    I dag bakte jeg noen sunne sjokoladecookies med oppskrift herfra. De ble veldig gode, og deigen var ihvertfall god! Jeg elsker deig :(

  • 7



    Kveldskos med kakao og jordbr. En fin krysning av vinter og sommerfeeling.

    Lagde meg et sjokoladehjerte ogs, haha.

    <3

  • 4



    Perfekt morgen og start p helg og springbreak. Bagel med ost og skinke, blbrsmoothie, avis, levende lys og lesing av blogger. N er det 10 dager uten forelesninger, og selv om det blir litt jobbing med skolearbeid uansett, s fles det veldig bra. Jeg hper det blir fint vr, s jeg kan nyte Manhattan og friii.

    :)

  • 1



    Jeg tror ikke jeg visste hvordan virkelig god guacamole smakte fr jeg flyttet hit. Dere m faktisk prve lage det med bittelitt limesaft og finhakkede tomater i, det er det som gjr det s godt! Ogs m avokadoene vre veldig godt modnet. Er ogs godt med sm lkbiter i. Og husk salt og pepper! Nam :)

  • 2




    Yoghurt, blbr, msli og ntter.. S godt, s sunt, og fint se p ;)

    I NY fr man jo faktisk tak i alt av matvarer, og det er s godt med store, friske blbr p denne tiden av ret. YUM!

  • 5


    Gulrotkake og te med lakrissmak... <3

  • 2


    Alene p kaf med te, scone og blad.. Viktig kunne kose seg litt alene ogs :)

    Le pain quotidien er et fransk bakeri/konditori/kaf som ligger p 44st & Madison. Det er s hyggelig der, fler at man plutselig er i Paris! Ogs elsker jeg interiret; hyt under taket, tykke bjelker, stilige lamper...

    Det er dette som er s gy med New York, ikke i noen andre byer er det s stort mangfold av mennesker, kulturer og restauranter. Her er jo f.eks Chinatown og Little Italy, her er en egen gate som heter Little Brazil, det er omrder hvor du fler du plutselig er i Mexico, og det er restauranter med mat fra hele verden.

  • 4



    via glitterandthesunshine

    Dette, sammen med alle andre sommergleder, klarer jeg nesten ikke vente p....

  • 1

    Kylling, squash, brun ris og gresk salat med fetaost.. mmm.

    I dag var jeg s fornyd med min sunne, gode middag at den mtte dokumenteres :)


  • 1



    via fjellby ogweheartit

    Jeg elsker br! Det er s godt! Og fint se p.

    Jeg er egentlig i sommermodus, s det er jo helt feil. Men litt fine bilder i mellomtiden skader jo ingen... :)

  • 3



    Lrdag morgen... <3

    Avis, levende lys, te, ristet brd, sesamkjeks og islandsk skyr... nam...

    Dessverre er skyren svindyr og koster $3 for et lite beger, s det blir jo fort litt mye i lengden. Skyren fra Q-meieriene er faktisk noen av de norske matvarene jeg savner mest i hverdagen. Og Norvegia. Og brunost. Og ordentlig godt brd! Men ellers.. s gr det fint!

  • 4

    Som hverdagsfrokost har jeg drukket te og spist knekkebrd omtrent s lenge jeg kan huske. I New York finnes jo alt, s selvsagt finnes Wasa knekkebrd her ogs, heldigvis! Mange synes vel at hverdagsfrokoster er kjedelige, men det er jo ikke s vanskelig pimpe dem opp litt! Jeg elsker alt med kanel ogs, s havregrt, yoghurt eller varme eplebiter med ntter, msli og en god dose kanel er jo ogs hyst aktuelt og supergodt. Synes det er s koselig med frokost jeg, s lenge jeg ikke har veldig drlig tid! Her har jeg alts fanget noen av mine siste frokoster med iphonen :) Matblogg.. please.

    Denne fredagen = superlang skoledag, gruer meg litt..

    God helg ste folk!

  • 1





    Wholefoods er en stor matbutikk hvor alt er superfresht, og det meste er kologisk. Det bugner over av all verdens frukt og grnnsaker, oster, kjtt, fisk, kornvarer. Alt ligger i ferskvaredisker, og det er bakeriutsalg og coffeeshop inne i butikken.. Love! I dag satt jeg her og koste meg med ELLE, salat, wraps og agurkvann, ogs handlet jeg blant annet masse ferske grnnsaker og en syykt god guacamole som de lager i butikken. Elsker papirbegrene og posene, gir den autentiske flelsen.. :)

    Hadde vrt noe i Norge hva?

  • 1





    I dag hadde jeg koselig frokost med Hanne og Line.

    Pannekaker med havre og sjokolade, og frukt og br. Naaam :)

  • 2



    Ristet brd med syltety er s godt! S, leke med maten og ta bilde av seg selv i speilet.. Nope, skal aldri bli HELT voksen :)

  • 2


    • kaffe, avkjlt
    • melk
    • isbiter
    • sukker/stning
    • stevia karamell / toffee

    Bare rr alt sammen :)

    Namminam!

  • 0

    Akkurat denne sndagen hadde det egentlig vrt hyggelig vre hjemme i Norge. Mamma fikk et digitalt morsdagskort i r. I LOVE YOU!



    Fastelavnsboller er noe av det BESTE jeg vet. Men feire inngangen til pske er ikke noe vanlig her svidt jeg vet, og ordentlige boller eller god kremflte finnes jo ihvertfall ikke. Men jeg laget meg (kanskje) tidenes mest alternative fastelavnsbolle: To sm megatykke pannekaker av en ferdigmiks vi har stende, syltety og yoghurtkrem, haha! Bare for ha gjort det :)

    Ha en fiiin sndag!

  • 1



    Oppskrift p proteinbarer her og p cakepopskuler her

    Sto opp i dag morges (litt tidlig for en gangs skyld), kledde p meg, sminket meg og var klar for dra til skolen for ha mte med rdgiveren til bacheloroppgaven vr. Ogs bare.. nope, cancelled! Det er nemlig meldt snstorm i New York, og amerikanerene gr i dekning. Dette er jo selvsagt ingenting for oss som er herdet av vestlandsvret i Norge. Men jeg tenkte at jeg skulle holde meg inne i kveld, s jeg har vrt p butikken og kjpt inn masse god mat, og benyttet formiddagen til lage meg litt sunt godteri til helgen ;)

    N skal jeg trene!

    <3

  • 2



    Skolefri, spist god frokost, vasket leiligheten og n skal jeg skype med min skjnne Susanne <3

  • 5



    Kooooos

  • 4




    Havrepannekaker til lunsj.. :)

  • 3





    Hverdagsluksus...........

  • 0

    Vennene mine mobber meg for oppskriftsboken min, men jeg vet at de egentlig elsker meg for det

    Meg og mamma sin ostekake er blitt laget altfor mange ganger

    I dag har jeg vrt et prakteksemplar av en datter. Har ryddet, laget ostekake og hjemmelaget pizza. Og n skal jeg vre med min lillesster p shopping.

    God helg :)