


Jeg er veldig, veldig glad i scones, og dette er nok de beste jeg noensinne har smakt. Har laget denne oppskriften flere ganger, og de blir alltid like gode! Egentlig vet jeg ikke helt hvor oppskriften kommer fra, jeg skrev den ned for mange år siden. Jeg kalte den for Scones a´la Augustin, fordi de smakte litt likt som favoritten min som de solgte på kafé Augustin i Bergen. Oppskriften er allikevel på ingen måte derfra. Det jeg liker ekstra godt med å lage scones er at det går så fort. Ingen elting eller heving. De er like gode både lunken og kald, og i tillegg holder de seg ferske og gode i flere dager i kakeboks. De er også perfekte å fryse ned, og smaker akkurat som nybakt igjen når de tines.
Man kan selvfølgelig lage oppskriften uten nøtter eller sjokolade. Det er også veldig godt med bare rosiner i. Sconesene smaker veldig godt som de er, eller med bare smør, brunost eller syltetøy/marmelade (de med sjokolade er vel kanskje ikke så gode med brunost eller syltetøy...).
Oppskriften ser du i det øverste bildet. Oppskriften rekker til 32 scones. Skummet kulturmelk kan selvsagt byttes ut med vanlig kulturmelk eller kefir. Selv om oppskriften inneholder litt sitron og appelsin så smaker det ikke "appelsinscones". Syrligheten er bare for at de skal bli saftige og gode.
Denne gangen delte jeg deigen i to og hadde valnøtter i den ene, og biter av mørk sjokolade i den andre. Jeg halverte hele oppskriften, og siden jeg da fikk litt mindre deig å jobbe med, så satte jeg bare runde "klatter" av deigen på et bakebrett. Men for å få typiske "trekantscones" ruller du altså hele deigen ut i 8 store flate boller, og prikker deretter hver og "bolle" en ut i fire "pizzastykker" før steking. Når de er litt avkjølt er det bare å dra de forsiktig fra hverandre.
De blir sprø utenpå og myke og saftige inni. Perfekt til te eller helgefrokosten ♥